Добре дошли в болярския ми дом!

Разкази за било и не било по нашите, български земи!

неделя, 2 октомври 2011 г.

ЖЕНАТА И ВЪЗРАСТТА

„Според тях, жените стават практически невидими за мъжете, след като навършат 46. Тогава господата престават да им отстъпват място в автобуса и да ги заглеждат по улицата, вероятно заради посивелите им коси и няколкото килограма в повече. „


Така ли е наистина? Как го изчисли авторът на статията, че точно на 46 става това, а не да речем на 47?
От много неща зависи кога една жена ще спре да привлича мъжките погледи и мисли. От много и се надявам мъжката половина ще го потвърди. Ще си позволя да напиша това, което мисля и от опит зная.
Мили дами!
Не се отчайвайте, но и не се занемарявайте като достигнете горната „почтена”възраст. Защо се пишат толкова страшни и повечето неверни неща за възрастта над 50 както за жените така и за мъжете? Много от нещата не са верни, много сами си докарваме и за много сами сме си виновни. Веднага уточнявам, че изключвам случаите когато човек е болен. Тогава просто всичко се движи по друг сценарий.
Да говорим за една жена на 46 години.
Няма никакъв проблем жената да продължи да бъде и модерно облечена, и добре подстригана и с красива фризюра, да бъде мила и красива. На тази възраст децата са пораснали, кариерата е изградена. Вярно, има подводни камъни по пътя, но нали през целия живот ги има, не само на определена възраст?

Какво като е натежала с килограмите? Какво като има вече леки бръчици? Какво като има бели коси? Това не се случва само на жените, случва се на всички хора. Не е вярно, че мъжете вече не ни заглеждат, че не ни харесват.
Когато жената иска да бъде харесана, когато иска мъжът да я „види”, когато иска тя знае как. Младостта може да се компенсира по много начини. Зная, че ако попитате един мъж коя жена би привлякла вниманието му /не погледа само/: тази, която е млада и начумерена или безразлична, развлечена и неподдържана или тази, която не е толкова млада, но е весела и нежна, добронамерена и поддържана? Безспорно е, че младостта е красива, че е естествено мъжът да обърне поглед след нея и да я пожелае! Никой не отрича това. Първо мъжете така са устроени и второ не мислите ли,че и те се боят от възрастта и проверяват мъжа в себе си заглеждайки много, много по-млади жени?
Безспорно е обаче, доказано е, че мъжете харесват и нас, не дотам младите вече жени. Не е вярно, че си отива сексапила. Просто или го имаш или го нямаш, възрастта само го подсилва или отслабва. Не зная защо винаги трябва да се сравняваме със холивудските красавици, защо се наложи този модел в ежедневието? Та за тези красавици работи цяла мощна и богата индустрия и ги виждаме на екран, не на живо. Ние пък, бедните обикновени жени сме под погледите на всички ежедневно и ежеминутно, когато сме здрави и болни, когато сме ядосани и весели, когато страдаме и се радваме, когато просто не ни е ден!
Какво като сме на 49, 59 или 69? Винаги има мъжки поглед, който може да ни проследи, стига ние самите да мислим все още за себе си като за жени.
Честно казано така ми се случи ,че животът ми поднесе най-грубо и неочаквано най-тежките изпитания точно в тази възраст, след 50. Никога не забравих,че съм жена. Не искам да служа за пример, о не, просто споделям с по-младите дами. Когато ти не забравяш себе си, когато посрещаш с разбиране, а не с паника или клишета всяка възраст ще откриеш колко е красиво да си жена дори и на тази възраст. Ако това е успокоение, то мъжете също имат своите страхове. Не само за външния вид, а и за мъжките си възможности. Но показват ли го? Не, много малко от тях го правят и то винаги на шега. Те също панически се страхуват и именно затова „заглеждат” по-младите жени, подсъзнателно проверявайки дали все още са мъже и то желани. Така е, това е възрастта, всички хора са минали и минават, и ще минават по тоя път. Няма нужда от паника, няма нужда от стрес и тревоги. Нека си бъдем все същите добре поддържани, мили, красиви жени, а за бръчиците, килограмите, белите коси дал Бог козметика и какво ли още не. Стъпвайте красиво и гордо, не свеждайте глава, тя е красива, усмихвайте се, гледайте весело и закачливо, пък нека са минали тези 46, 50,60,70, 80 години. Защо не и 90?
Важното е да сме здрави и да носим достойно възрастта си. Мъжките погледи ще ни следят до последния ни ден, просто защото така е устроен светът. Нали?

Няма коментари:

Публикуване на коментар